SQ Consulting

DLA KOGO?

Bezpieczeństwo żywności

Branża spożywcza

Sklepy spożywcze (małe i wielkopowierzchniowe)

Mała gastronomia (bary, restauracje typu fast food)

Hotele,  restauracje

Zakłady produkujące żywność (zakłady mięsne,  hurtownie, magazyny, piekarnie, ciastkarnie, produkcja roślinna itp.)

Instytucje i organizacje (przedszkola, szkoły, żłobki, kolonie, sanatoria, domy dziecka, domy opieki, internaty, stołówki)

Bezpieczeństw i higiena pracy

Branża usługowo handlowa, przemysł, produkcja, instytucje publiczne itd.

Małe średnie firmy potrzebujące doradztwa i szkoleń, wykonywania zadań służby bhp.

Zarządzanie jakością 

Bezpieczeństwo żywności

Wdrażanie systemów

  • Kompleksowa usługa mająca na celu opracowanie systemu zarządzania indywidualnie pod potrzeby możliwości Klienta
  • Tworzenie dokumentacji i wdrażanie systemów dotyczących bezpieczeństwa produkcji i obrotu żywnością takich jak: GHP, GMP, HACCP, ISO 22000,

  Tworzenie dokumentacji

  • Wprowadzanie poprawek, usprawnianie, aktualizacji istniejącej dokumentacji systemów zarządzania.
  • Tworzenie pełnej dokumentacji systemu HACCP, procedur i instrukcji systemowych, formularzy.
  • Tworzenie pełnej dokumentacji systemu ISO 22000, księgi systemu, procedur i instrukcji systemowych, formularzy;
  • Opracowywanie dokumentacji technologicznej oraz planów technologicznych dla nowo powstałych obiektów. Pomoc w planowaniu budowy lub rozbudowy zakładów przemysłu spożywczego.

 

 

Doradztwo:

  • Pomoc i doradztwo przy uruchamianiu nowych obiektów (sklepy spożywcze, bary, restauracje, zakłady mięsne, hurtownie, magazyny, piekarnie, ciastkarnie, produkcja roślinna itp.; przedszkola, szkoły, żłobki, kolonie, sanatoria, domy dziecka, domy opieki, internaty, stołówki)
  • Przeprowadzanie audytów wewnętrznych u Klienta lub u jego dostawców.
  • Rozwiązywanie problemów jakościowych przy produkcji i obrocie żywnością
  • Doradztwo w rozwiązywaniu problemów z inspekcjami kontrolującymi takimi jak: Państwowa Inspekcja Sanitarna (sanepid), Inspekcja Weterynarii, Inspekcja Jakości Handlowej Produktów Rolno Spożywczych.
  • Opracowywanie treści etykiet dla produktów spożywczych lub weryfikacja ich poprawności
  • Doradztwo w zakresie utrzymania higieny produkcji i obrotu żywnością, mycia i dezynfekcji, planowanie i organizacja procesów mycia i dezynfekcji, dobór odpowiednich środków chemicznych, środków ochrony indywidualnej, pomoc w znalezieniu najlepszych dostawców, stworzenie wymaganej dokumentacji.

 

Szkolenia

  • Program szkoleń dostosowujemy do indywidualnych potrzeb Klienta. Oferujemy także szkolenia dedykowane przygotowywane w oparciu o wytyczne Klienta. Szkolenia mogą się obywać u Klienta lub w salach szkoleniowych firmy.
  • Przykładowe szkolenia:
  • Szkolenia z minimum sanitarnego,
  • Szkolenia z systemów GHP, GMP, HACCP, ISO
  • Szkolenia dla kadry zarządzającej na temat wymagań systemów zarządzania.

 

BHP

Doradztwo

  • Tworzenie dokumentacji systemów zarządzania jakością ISO 9000, oraz zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy PN-18000, OHSAS18000,
  • Wykonywanie zadań służby BHP
  • Sporządzanie dokumentacji dotyczących wypadków przy pracy
  • Kontrole i ocenę warunków pracy w pomieszczeniach i na stanowiskach pracy
  • Sporządzanie oceny ryzyka zawodowego na wszystkich stanowiskach pracy,
  • Pomoc w realizacji decyzji i zaleceń Państwowej Inspekcji Pracy, Państwowej Inspekcji Sanitarnej,
  • Opracowywanie różnorodnych instrukcji BHP,
  • Sporządzanie regulaminów przydziałów odzieży, w tym tabel i zasad przydziału środków ochron osobistych,
  • Monitorowanie upływających terminów szkoleń okresowych oraz wszelkich uprawnień,
  • Pomoc we współpracy z lekarzem medycyny pracy,
  • Współpracujemy w imieniu pracodawcy z: Państwową Inspekcją Pracy, Państwową Inspekcją Sanitarną , Strażą Pożarną, Urzędem Dozoru Technicznego, organami rządowymi i samorządowymi
  • Sporządzanie raportów dotyczących bezpieczeństwa i higieny pracy,

Szkolenia

  • Program szkoleń dostosowujemy do indywidualnych potrzeb Klienta. Oferujemy także szkolenia dedykowane przygotowywane w oparciu o wytyczne Klienta. Szkolenia mogą się obywać u Klienta lub w salach szkoleniowych firmy.
  • Szkolenia wstępne i okresowe dla pracowników i kadry zarządzającej

 

Zarządzanie jakością

Wdrażanie systemów

  • Kompleksowa usługa mająca na celu opracowanie systemu zarządzania indywidualnie pod potrzeby możliwości Klienta
  • Tworzenie dokumentacji i wdrażanie systemów dotyczących zarządzania jakością wg ISO 9000

 

Tworzenie dokumentacji

  • Wprowadzanie poprawek, usprawnianie, aktualizacji istniejącej dokumentacji systemów zarządzania.
  • Tworzenie pełnej dokumentacji systemu ISO 9000, księgi systemu, procedur i instrukcji systemowych, formularzy;
  • Opracowywanie schematu procesów.

 

 

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl